KUNSTPROJEKTER OG EVENTS

Espen Brandt-Møller projekter – Eksempler

JEG har bl.a. været initiativtager og udøvende kunstner til følgende projekter:

2013:

© Udstillingen: Sydhavsmalerne: 

Udstillingen var et samarbejde mellem MultiCenter Syd, Hasselø Kunstforening og Jakob Dirksen, kunstsamler af værker fra 30’ernes sydhavsmalere.
Ideen med udstillingen er at præsentere Sydhavskunstnere fra 1930’erne og 40’erne og lade 7 af nutidens sydhavskunstnere (Lolland-Falster) gå i en kunstnerisk dialog. Fortid og nutid mødes i Vandtårnet i denne udstilling. Ved at pege tilbage vil kunstnere på sydhavsøerne være med til at pege ud i fremtiden. Udstillingen i Vandtårnets galleri blev et tilløbsstykke med nationalt presseomtale og over 1000 besøgende.

© Kunstudstillingen: Übergang-Overgang.

Jeg var medkurator og deltagende kunstner på dette projekt. 21 kunstnere fra Kulturregion Storstrøm og fra Mecklenburg-Vorpommern, Rostock viste i et fællesprojekt deres værker i august og september 2013. Udstillingen viser malerier, grafik, fotografi, skulptur, videoinstallation og film. Temaet er Übergang/Overgang. Temaet henviser til den territoriale kulturbro over Østersøen, - grænseområderne med ankomst, afgang og transit. Nikolai Kirche i Rostock på den ene side af Østersøen - og på den anden side Remisen i Gedser med færgeterminal og den tidligere Marinestation på den sydligste spids af Skandinavien. Det er mødestederne, hvor kunstnere udstillede og arbejdede.

2014

© Sydhavsøernes Censurerede Efterårsudstilling -SCE 2014 - 2016 - 2018! -
Ny stor kulturbegivenhed i Vandtårnet, Nykøbing F. En kunstudstilling, hvor alle - professionelle som amatører - har mulighed for at indsende værker og få dem vurderet af professionelle udøvende kunstnere. De censurerede værker blev udstillet i Vandtårnet, Nykøbing F. SCE er en Biennale - fast tilbagevende begivenhed hvert andet år. Dette er blevet en enorm succes med hundredvis af lokale amatørmalere og semiprofessionelle, der har støttet op om denne biennale.

2013-2017

© KUNST-julemarked i Vandtårnet – Arrangeret af MIG, - Hvor lokale kunstnere og kunstinteresserede får mulighed for at tage forskellige kunstneriske udfordringer op i Vandtårnets galleri.

2016

© WELLCOME

Jeg var initiativtager og lokal kontaktperson til det store kunstprojekt WELLCOME. - Lolland-Falster (støttet af Statens Kunstfond)

© DIMENSION i Rundetårn.

Jeg var kurator på succesudstillingen: der igen satte lokale professionelle kunst på det nationale og internationale landkort. Ideen med udstillingen er at præsentere en POP-UP sammenslutning af anerkendte, professionelle kunstnere, der momentant indgår i et nyt konceptuelt udstillingssamarbejde. 
Udgangspunktet for denne nye kunstnersammenslutning er 2 kunstsamlinger med kunstnere, der var aktive i 30’erne og 40’erne både i København og på Sydhavsøerne i diverse kunstnersammenslutninger og kunstnergrupper. De to kunstsamlinger ejes dels af en privatsamler og dels har Hasseløs Kunstforening, der har overdraget sin kunstsamling med ældre værker af anerkendte Sydhavsmalere til Produktionsskolen MultiCenter Syd.

Espen Brandt Møller tog Sculpture by the Sea, Aarhus med storm.

© GRAIN OF SOAP

Efter et års forberedelse og 8 ugers intensivt arbejde kunne holdet bag GRAIN OF SOAP (unge fra Guldborgsund) sole sig i anerkendelsen fra kunstnerkollegaer og ikke mindst store dele af de tusindvis af besøgende på Danmarks største skulpturudstilling. Skulpturen Grain of Soap var placeret i strandkanten ved Balle Strand i Århusbugten. Skulpturen var et forstørret sandkorn fra Balle Strand - 2,5 meter i højden og med en omkreds på mere end tre meter – og støbt i sæbe. Efter åbningen var der fremvisning af skulpturstranden for Kronprins Frederik, som var protektor for arrangementet. Han fattede interesse for Grain af Soap, stoppede op og fik en grundig gennemgang af fremstilling og idé bag skulpturen af MIG. – hermed en kæmpe eksponering for verdenspressen og ugeblade.

Andre kunstinitiativer har været:

© KUNSTFARMEN

Med-initiativtager til Kunstfarmen - eksperimenterende kunstkurser. Kunstfarmen vil udforske maleriets og skulpturens historie og blive præsenteret for udvalgte værker. Kunstfarmens kurser ser på kunstens forførende væsen, kigger på samtidskunstnere og får ideer til abstrakte og figurative Malerier/skulpturer. På disse eksperimenterende kunstkurser vil du komme til at eksperimentere med maleriet og skulpturen, og du vil blive inspireret til egne kunstneriske arbejder. Et alternativ til de eksisterende, traditionelle kunstskoler.


© Projekt HIMMELSTRØG – delprojekt af ”DET VILDE STRØG”
Kunstfarmens Workshop, Lindholm – Nykøbing F. – 22. september 2018

Kunstfarmen byggede en transparent arkitektone. Arkitektoner sætter fokus på spændingsfeltet mellem skulptur, arkitektur og billedkunst. Vi byggede en større rumlig installation, der eksperimenterede med at kombinere de forskellige kunstarter.

 Deltagere i workshoppen HIMMELSTRØG (børn, unge og voksne) kunne træde ind i et magisk rum med gennemsigtige vægge og loft, hvorpå de ville kunne male og tegne himlen i og omkring Lindholm - evt. dekorere vægge og himlen med farverige mennesker, vilde dyr, underlige væsener og vækster.

© SKULPTURFABRIKKEN

MIT kunstprojekt – at skabe kunst til folket. ”Visionen er at skabe kunstværker som er enkel, konsekvente, følsomme, humoristiske, samt lidt politiske til folket.
SKULPTURFABRIKKENS mission er, at kunstværker fra SKULPTURFABRIKKEN skal være på et højt kunstneriske niveau og skal kunne mangfoldiggøres i samfundet.
Prisen på kunstværker fra SKULPTURBRIKKEN må ikke være en hindring for mangfoldiggørelse i samfundet.

© DET MOBILE MUSEUM

SKULPTURFARBIKKEN er bl.a. Det Mobile Museum – et rullende atelier og galleri på en trailer, der rykker ud til kunstevents på skoler og institutioner samt pop-up udstillinger over hele landet”.

Udtalelse: Det forløb, der blev gennemført var velforberedt og efterlod nogle berigede og glade børn!

Skulpturfabrikken har tilrettelagt og prøvekørt Det Mobile Museum, hvor JEG kører ud med kunst og står for dialogbaseret formidling og praktiske kunstworkshops.

Dette var bare nogle af de Billedkunstneriske initiativer, som jeg har arbejdet med af høj billedkunstnerisk kvalitet. - Jeg har profileret min Kunsten med stor gennemslagskraft og events med høj kvalitet, der giver genlyd lokalt, nationalt og internationalt.

Og der venter endnu flere kunst- og events både lokalt og nationalt. 

© UNDERVÆRKER OG ANDRE STREGER

Min Solo-udstilling UNDERVÆRKER skal ses som videreudvikling af min billedkunstneriske produktion, - fra mine første store soloudstillinger, så som Tranegården, Møstingshus, Ringsted Galleriet og Silkeborg Bad op igennem 00’erne og mit videre billedkunstneriske arbejde, både som kunstner, kurator, underviser, leder af Udstillingsstedet Vandtårnet i Nyk. F - frem til nu, hvor jeg med stor succes har skabt SKULPTURFABRIKKEN. KUNST TIL FOLKET.

Til udstillingen UNDERVÆRKER vil jeg skabe nye værker, der med tråde tilbage i min egen billedkunstneriske produkt og i fremadstormende vision om at kunsten skaber mennesker, og at mine værker vil lande i et nyt formsprog - ikke bare for mig selv, men også en særdeles anderledes oplevelse for beskueren.

 Mange af mine værker har en ironisk distance til sit eget væsen, hvilke skaber en underfundig og humoristiske værkkategori, der med et glimt i øjet hele tiden peger på det ulmende kaos, vores liv har lige under overfladen. Begrænset frihed er større frihed.

Mit mål er at undersøge den kompleksitet, som min kunst er ramme om, lige fra de enkelte værkers eksistens og hele udstillingens ramme, - så som opbygning, fernisering, priser, skilte og mange andre parameter, og derved vil jeg opnå en anden anskuelse af mine værker, og dette er med at skabe et rum til at præsentere udstillingen på en ny og forunderlig måde.

Stregen som skulpturelement er et bærende fundament i min produktion og er med til at skabe en underlæggende tråd igennem hele udstillingen. En streg er jo ikke bare en streg, set meget tæt på er den en opløsning af materiale og langt fra en næsten usynlig påvirkning af virkeligheden, dog med til at skærpe ens opmærksomhed.

Udstillingen begynder i Vandtårnet i Nykøbing F og derefter søger den tilbage / frem til de andre udstillingssteder, hvor jeg har haft soloudstillinger i min billedkunstneriske karriere, og derved skaber en mental og fysiske rejse tilbage, - som alligevel er fremad.

 ”Er det MIG, som kommer til Vandtårnet, eller er det Vandtårnet, som kommer til MIG”

Seneste kommentarer

03.04 | 16:19

Dejligt at høre, vi ses på FB, sender live hver søndag kl 19.30

02.04 | 23:37

Det er så befriende, det du laver på Facebook.

06.01 | 14:33

Ja det lyd spændende
Du kan skrive til mig på espenbrandtmoller@gmail.com
Mvh Espen

06.01 | 10:02

Hej Espen
Er du interesseret I at udstille nogle af dine værker i Odd Fellow logen i Nykøbing F og evt fortælle om din kunst.
Vores udstillere, udstiller mellem 1 og 3 månede.
mvh
Martin Rosendahl

Del siden