Tekst om Ustillingen

Til udstillingen UNDERVÆRKER skaber jeg nye værker, der med tråde tilbage i min egen billedkunstneriske produkt og i fremadstormende vision om at kunsten skaber mennesker, og at mine værker vil lande i et nyt formsprog - ikke bare for mig selv, men også en særdeles anderledes oplevelse for beskueren.

 Mange af mine værker har en ironisk distance til sit eget væsen, hvilke skaber en underfundig og humoristiske værkkategori, der med et glimt i øjet hele tiden peger på det ulmende kaos, vores liv har lige under overfladen. Begrænset frihed er større frihed.

Mit mål er at undersøge den kompleksitet, som min kunst er ramme om, lige fra de enkelte værkers eksistens og hele udstillingens ramme, - så som opbygning, fernisering, priser, skilte og mange andre parameter, og derved vil jeg opnå en anden anskuelse af mine værker, og dette er med at skabe et rum til at præsentere udstillingen på en ny og forunderlig måde.

 Stregen som skulpturelement er et bærende fundament i min produktion og er med til at skabe en underlæggende tråd igennem hele udstillingen. En streg er jo ikke bare en streg, set meget tæt på er den en opløsning af materiale og langt fra en næsten usynlig påvirkning af virkeligheden, dog med til at skærpe ens opmærksomhed.

 Udstillingen begynder i Vandtårnet i Nykøbing F og derefter søger den tilbage / frem til de andre udstillingssteder, hvor jeg har haft soloudstillinger i min billedkunstneriske karriere, og derved skaber en mental og fysiske rejse tilbage, - som alligevel er fremad.

 ”Er det MIG, som kommer til Vandtårnet, eller er det Vandtårnet, som kommer til MIG”

Kunst Guide til udstillingen UNDERVÆRKER OG ANDRE STREGER

 1. sal: Galaxy and Men

Skulpturmalerier der vise astronomer på den ene side og stjernebilleder på den anden side i fri fortolkning

Skulpturmalerierne har fået deres unikke patina ved at jeg har jævnligt vandet dem i et ½ år, hvor ved at det opstår galaktiske motiver, ligesom om du kigger op i universet.

Hvert skulpturmalerierne er belagt med bladguld flere steder og har fået op til 15 gange lak for at opnå en dybde ligesom universet

2. Sal:

Her er en serie malerier som hedder flags and conflict.
Her har jeg taget farverne fra flag, af lande som har eller ligge i konflikt/krig og eksperimentere med flydende akryl, det skaber baggrund på malerierne- en sammensmeltningen både fysisk og mentalt.

På flere malerier er drysset glimmer i motiver fra krige og konflikter, så vi alle ender med at: lets disco the war

3. sal:

 Her præsenter jeg over 200 a4 tegninger af små underfundige og poetiske stregtegninger som er en kombination af observationer og kommentarer til og med kunst. Med det høje antal af tegninger bliver det til en større installation, hvor beskueren vil på afstand se en helhed som åbner sig op i enkel dele (tegninger) ved nærmere eftersyn

 ”Tegninger dur i flok, bare der er mange nok” 

 4. Sal:

Her er et retrospektivudsnit af mine værker som jeg har skabt frem til i dag

Du kan se et par dinosaurusser som jeg skabte da jeg var 12 år, samt flere nedslag i min ungdom.

Blandet andet (MAND I BUR) fra min debut på KE 1996 og flere gips skulpturer som gjorde at jeg kom på Kunstakademiet i 1997. på væggen rundt i vandtanken ser du en række monokromer  , en serie fra 2015

Maleriserien hedder RECYCLING LUXUR Hvert maleri er blevet dokumenteret og fotograferet og lagt op på Skulpturfabrikkens hjemmeside.

Scan og se det originale maleri på den qr-kode som følger med og sidder på bagsiden af maleriet.

 Matr.: Genbrugs maling og genbrugs autolak. Hvert maleri er et tidligere maleri som nu er blevet forvandlet til et nyt kunstværk Alle Malerierne er signeret og nummeret af kunstneren

Seneste kommentarer

03.04 | 16:19

Dejligt at høre, vi ses på FB, sender live hver søndag kl 19.30

02.04 | 23:37

Det er så befriende, det du laver på Facebook.

06.01 | 14:33

Ja det lyd spændende
Du kan skrive til mig på espenbrandtmoller@gmail.com
Mvh Espen

06.01 | 10:02

Hej Espen
Er du interesseret I at udstille nogle af dine værker i Odd Fellow logen i Nykøbing F og evt fortælle om din kunst.
Vores udstillere, udstiller mellem 1 og 3 månede.
mvh
Martin Rosendahl

Del siden